Blog April – Medium en Paragnost

Posted on mei 15, 2014 by Dian Santoso

Wat is een medium of een paragnost? Wat is het verschil tussen een medium en een paragnost? Deze vragen hielden me bezig toen ik me ging verdiepen in de spiritualiteit.
Op het internet en in de bibliotheek zijn veel verschillende definities te vinden.

Maar wat zijn de echte feiten? Dit is mijn theorie..

Ik geloof dat iedereen paranormaal begaafd is en dat we dat hebben meegekregen bij onze geboorte. In hoeverre die begaafdheid ontwikkeld is bij elke persoon verschillend. Sommige mensen hebben een talent op paranormaal gebied en die pikken van nature dingen snel op. Andere mensen doen er niets mee en dan ontwikkelt het talent ook niet.

Veel mensen vinden de paranormale wereld eng, maar ik denk dat ze bang zijn voor het onbekende. Ook zijn er mensen die hun talent ervaren als vervelend, want ze hebben er niet voor gekozen om hun gave te ontwikkelen maar ze worden er mee geconfronteerd. Vaak voelen deze mensen zich eenzaam doordat mensen in hun omgeving ze niet begrijpen en ze vooral niet geloven. De meeste mensen staan niet open voor een “zesde zintuig” of “derde oog”, want dan word je apart gevonden of mensen verklaren je voor gek.

Ik vond het in het begin vervelend, niemand geloofde me. Mijn toenmalige partner en mijn vriendengroep verklaarden me voor gek. Dat kwam omdat ik van te voren dingen wist al voordat het gebeurde, ik voelde mensen aan. Bijvoorbeeld over hun woede, hun vrolijkheid en hun frustraties en de emoties nam ik allemaal over. Daarnaast had ik het bijna altijd koud al was het buiten 27 graden of stond de verwarming op 24 graden. Hele vervelende dingen gebeurden zonder dat ik het zelf kon verklaren. Dus ik sprak er maar niet over, omdat ik niet uitgelachen wilde worden. Daardoor voel ik me heel eenzaam en onbegrepen. Ik kon er met niemand over praten totdat ik een mediumlijn ontdekte. En op deze manier begon ik met mijn reis om mijn talent te begrijpen. De eerste medium die ik sprak heette Fay, ze zei tegen mij “Dian, wees niet bang, jouw paranormale gave begint te ontwikkelen en dat is iets moois.” En ik weet nog dat ik dacht op dat moment “ja ja.. wat moet ik hiermee!”

Ik zat wel vaker met mezelf in de knoop en ik was ook vaak naar een psycholoog gegaan, omdat mijn omgeving dacht dat het goed voor me zou zijn. Maar het werkte niet. Ze gaven overal een benaming voor. Eerst dachten ze aan ADHD of manische depressiviteit. Ze vond me ook te zwart/wit. Ondertussen ging door omstandigheden mijn relatie stuk, maar wat me vooral irriteerde was dat hij (mijn toenmalige partner) me niet geloofde of geen begrip toonde voor mijn beginnende gave. Mijn onzekerheid en mijn eenzaamheid speelde daarin ook een rol. De reis om te vinden wat en wie ik ben en wil zijn, heeft bij veel mensen het idee gegeven dat ik erg veranderde. Mijn vriendengroep begreep me niet. Ze lieten me als een baksteen vallen, nadat ze zeiden dat ik borderline had en dat ik mensen om me heen manipuleerden. Daarom ben ik blij dat ik naast de vriendengroep die ik had ook nog met mijn andere vriendinnen omging, waar ik altijd terecht kon.

Op deze manier ben ik mezelf gaan ontdekken. Ik ben naar school gegaan om er iets meer over te weten, over het leven en mijn mediumschap. Tijdens de intuïtieve ontwikkeling cursus, leerde ik wat ik allemaal kan en hoe ik me kan afsluiten voor bepaalde energieën en situaties. Daarnaast leerde ik ook foto’s lezen, voorwerpen lezen en invoelen en terug geven wat ik voelde. Zo kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en heb ik met mijn gave leren omgaan.

Gedurende de afgelopen jaren leerde ik de verschillen tussen medium en paragnost en ben ik erachter gekomen dat ik het beide kan zijn. Dingen begrijpen en over jezelf te weten komen is echt een geschenk. Daarom heb ik besloten om dit werk te gaan doen. Juist, omdat ik weet hoe het is om met zo’n gave om te gaan en hoe eenzaam het kan zijn om alleen dingen te ontdekken.

Alle mediums zijn paragnost, maar niet elke paragnost is een medium. Als je paragnost bent dan heb je paranormale talenten ontwikkeld en je bent dan helderwetend of heldervoelend, helderziend of helderruikend. Een medium kan contact maken met de gene zijde. Elk medium en paragnost hebben andere capaciteiten en het ligt aan hun eigen ontwikkeling tot welke capaciteiten ze komen. Ik moet er wel bij zeggen dat in een consult zowel medium en cliënt zich op hun gemak moeten voelen om elkaar goed aan te voelen en is het belangrijk dat er een klik is tussen de twee.

Mijn helderwetendheid heb ik altijd al heel sterk ervaren en mijn heldervoelendheid is pas na de geboorte van mijn dochter gigantisch gaan groeien. Mijn gave wordt versterkt doordat mijn grootouders zowel, aan vaders als aan moeders kant, dit ook hebben.

Tijdens de consulten krijg ik heel veel dingen door. Sommige dingen snap ik zelf niet, want dat is niet voor mij bedoeld maar voor mijn cliënt. Na het consult, als ik het afsluit weet ik ook vaak niet meer wat ik heb gezegd, ik ervaar dat zeer positief, want zo bescherm ik mezelf ondertussen.

Als medium en paragnost werk ik nu bijna 4 jaar, naast mijn parttime baan als gastvrouw werk ik voor een mediumlijn. Tijdens mijn consulten aan de telefoon merk ik vaak dat mensen behoefte hebben aan een reading wat te maken heeft met de toekomst. Het zuiverste werk ik als ik niet al te veel informatie door krijg van mijn cliënt. Zodat ik me vooral kan richten op het doorgeven van informatie aan de cliënt. Het moeilijkste vind ik om dingen die zich in de toekomst af gaan spelen te voorspellen. Niet omdat ik het niet kan, maar omdat ik het belangrijker vind om de blokkades van het verleden te transformeren zodat je in het heden bewust wordt en je toekomst daarmee zelf creëert. Uiteindelijk heb je zelf de meeste invloed en ligt de toekomst in je eigen handen.

 

Met deze quote sluit ik mijn blog deze week af, tot volgende week!

Warme groet,

van mij

Posted in Namaste Healing Blog.

 

Menu